A 10 legjobb gamerlaptop

Laptop és játék? Persze, a megrögzött menedzsereknek furcsa lehet, hogy a laptopot nem arra használjuk, amire kitalálták. Mert nekik a laptop szigorúan munka: azért hordozható; nem az a célja, hogy a vonaton is előkapjuk játszani.

Sőt, még azért is vakarják sokan a fejüket, mert ezeket a gépeket vaskos súlyuk miatt nem túl egyszerű magunkkal vinni. Akkor meg mi értelme?

Mi azt mondjuk: nem kell mindenben az értelmet keresni. A gamerlaptop jó dolog; ha nem lenne, nem használnánk őket. És ha már használjuk, nézzük meg, melyik az a tíz csodamasina, ami most elérhető a piacon. Tíz csodamasinát, amivel uralmunk alá hajthatjuk még a legigényesebb, leglátványosabb alkotásokat is.

Amit készítőik arra terveztek, hogy széthajtsuk őket a kegyetlenebb csatában, amit az elemekkel vívunk.

Igen, a gamingről beszélünk. MMORTS, MMORPG, FPS, RPG, bármi! Mert játszom, tehát vagyok!

 

Origin EON15-X

Az egyik legyőzhetetlen; a király. A PC-ket megszégyenítő megtestesült erő.

Az Origin gépe i7-es procival, valamint integrált 8 GB-os Nvidia GeForce GTX 980M-mel és Intel 4600-as videókártyával hódít. A 240 GB SSD-re és 1 TB HDD-re bőven fér cucc, a 15,6 inch-es 1920×1080-as képernyőn pedig minden csodaszépen látszódik.

Ja, kérem, hogy 3,4 kilogramm? Biza, annyi!

Aorus X3 Plus v3

De akkor nézzünk egy vékonyabb és könnyebb terméket. Az Aorus gépe alig 1,9 kilogramm, viszont ez a slankítás meglátszik a teljesítményen is. A 2,5 GHz-es órajelű i7-es procihoz egy 6 GB-os Nvidia GeForce GTX 970M-et integráltak. Elégnek elég, de ha már lúd…

Ettől függetlenül nem lehet rá panasz, viszont a 4K-s képernyőről egy kicsit trükkös a szöveget olvasni; plusz a 2×256 GB-os tárhelynél azért picivel többet is el tudtunk volna képzelni. Főleg, hogy bőven 2200 dollár felett van az ára.

MSI G/80 Titan

Gigászi dologról beszélünk, ezt nem sokan dobják be majd a laptoptáskába: a 4,5 kilós kolosszusba 2,5 GHz-es i7-es proci, valamint 2 Nvidia GTX 980 M SLI és egy Intel HD 4600 került. 18,4 inch-en lehet bambulni a dolgokat, ami persze Full HD-n kápráztat el mindenkit.

Szigorúan asztalon hagyva, több mint 2500 dollárért.

Gigabyte P35K v3

Kiváló gamerlaptopról beszélünk, amit a korábban bemutatott konkurensekéhez képest feleannyiért vásárolhatunk meg. Ráadásul a 2,5 GHz-es i7-es prociba integrált Nvidia GTX 965M és az Intel HD 4600 ár-érték arányában nézve jó párosítás.

A 2,2 kilogrammos laptopnak frankó IPS-kijelzője van, bőséges a tárhelye, viszont kicsit furcsa a külseje. Lehet, ezt a gyártók is belátták, és ezért lett ennyire megfizethető.

Alienware 17

Remekbe szabott gamerlaptoppal csábítja a felhasználókat az Alienware 17: 2,5 GHz-es i7-es processzort kapunk Nvidia GeForce GTX 980M-mel és Intel HD 4600-zal integrálva.

A szűk 3,8 kilogramm már az elviselhető határon túl van, de a 17,3 inch-es, kristálytiszta képernyőn látott élmények garantáltan kárpótolnak majd.

Aorus X7 Pro-Sync

Tökéletességgel megtöltött laptop, amihez bármikor, bármilyen játékkal fordulhatunk. A 2,5 GHz-es i7-est két Nvidia GTC 970M SLI-vel és egy Intel iris Pro Graphics 5200-assal bolondították meg, a háttérben pedig 8GB RAM támogat.

Szűk három kilóval kell megküzdenünk, ez igaz, de a 17,3 inch-es HD-felbontású kijelző, a vékony kialakítás és a kiváló teljesítmény mindenért kárpótol minket.

Origin EVO15-S

Csúcsteljesítmény, modellalkat, de sajnos kicsit hangos és gyorsan merülnek az akksik is. Ennek ellenére az EVO15-S nemcsak könnyű (1,95 kg), de szépen is teljesít a lehetőségeihez mérten.

Az i7-eshez egy Nvidia GeForce GTX 970M-et és egy Intel HD Graphics 4600-at párosítottak, valamint a tárhely is elég nagy ahhoz, hogy sokáig bírja a gyűrődést egyedül, külső segítség nélkül. A kedvező áráért cserébe ez az egyik legjobban teljesítő laptop.

HP Omen

Érdekes és egyedi dizájnt kapott a HP igencsak szofisztikált és csábító gépe. Az i7 itt is minimum, de az Nvidia GeForce GTX 960M-nél és az Intel HD Graphics 4600-nál azért nem nehéz jobbat elképzelni.

Cserébe könnyű (2,1 kg) és a kijelzője mellett a külseje is egyszerű, de nagyszerű, ami így tökéletes, ha az ember olyan gamer laptop szeretne, amivel nem vág fel túlságosan a hétköznapi emberek között.

Digital Storm Triton

A HP Omenhez hasonlító, erős és megfizethető laptop vonzó és vékony külsővel hívja fel először magára a figyelmet. Nincs 2,5 kilogramm, tehát még elviselhető hurcolni, viszont a hűtőventillátorral sok esetben adódnak problémák.

Az ASUS-szal társult Digital Storm gépe ettől eltekintve olcsó, de erős; a bő 1600 dollárba kerülő masina sok riválisát el tudná fenekelni teljesítmény terén.

Asus ROG G751JY

i7 plusz 4 GB-os Nvidia GeForce GTX 980M és 32 GB RAM. Erős komponensek kiváló dizájnnal párosítva, nem véletlen, hogy majdnem 2000 dollárba kerül.

A 17,3 inch-es laptop ráadásul egy egészen brutális súlyzó a maga 4,76 kilogrammjával, tehát csak azoknak ajánljuk a gyakori hurcolását, akinek bérlete is van az edzőterembe.

De kérem, a tartozékokért így is fizetni kell: az 1 TB-os merevlemezt 512 GB SSD segíti, és a teljesítményért felelős komponensek sem arról híresek, hogy tollpihéből készültek.

Hozzászólások

hozzászólások