Brutális gamer laptop lett az Aorus X5

Új gamer laptopot dobott piacra a Gigabyte és az Aorus: az elképesztően vékony és erős X5 a tajvani Computex kiállításon mutatta meg, mire képes, és bizony néhány áll le is esett a helyéről.

A laptopot a Gigabyte gamereket megcélzó külön leányvállalata, az Aorus készítette, és a cél egyértelműen az volt, hogy egy iszonyatos teljesítményre képes, hibátlanul műkődő eszközt adjanak a megrögzött játékosok kezébe.

Brutális izmok a letisztult külső mögött

Az egyszerű, de csinos külső laptopoknál ritkán látott tudást rejteget: a 2880×1620-as felbontáson megtekinthető tűéles és tiszta tartalom futtatásáról egy Intel Core i7-5700HQ processzor gondoskodik, amelynek órajele 3,5 GHz.

A 390x272x22,9 milliméteres gépben akár két NVIDIA GeForce GTX 965M videókártya is elfér, az alapjáraton 8 GB RAM pedig 32-re bővíthető igény esetén.

Az adatok tárolásáért három SSD és egy HDD felel, ez háromszor 512 gigabájtot és egyszer 2 terrabájtot lehet. Szó se róla, ezen a kicsikén azért elfér pár apróság.

Komolytalan gamerek kíméljenek

A paraméterek láttán könnyű megállapítani, hogy az Aorus X5-öt komoly, rutinos gamereknek tervezték, akik értékelik az olyan apróságokat is, mint hogy a billentyűzet háttérvilágított, vagy hogy a laptopon makrós gombok is vannak.

Az NVIDIA G-Sync technológiáját támogató laptopért természetesen szép pénzt kér a Gigabyte, alapkonfiguráció ugyanis 2299 dollárért kapható, de ez az ár még nagyobb lehet,ha bővíteni szeretnénk a gépet.

Nem véletlen, hogy az X5 megkapta a Computex egyik különdíját.

Hozzászólások

hozzászólások