Szakszerű? Igen, mert szakszerűen nem lehet akárhogy javítani őket. Első lépés a megfelelő felszerelés. Ez párosul a szakmai tudással. Utána jön a többi.

A javítások viszonylag magasabb ára, ami a felszerelés és az alkatrészbázis miatt van sok ügyeskedőt csalogatott az iparágba. Utóbbi időben rengeteget, mert bizony így is lehet.

Fegyverük egyszerű, pár ezer forintos ipari hőlégfúvokkal nekiesnek az alaplapoknak, átmelegítik ami átmeneti javulást okoz. Képzettebbek olcsó kínai beültető gépekkel próbálkoznak, de maradjunk annyiban, hogy valamiért Kínában gyártáshoz, javításhoz sem azokat a szerszámokat preferálják.

Ha valóban ennyivel meg lehet úszni akkor eleve okafogyott lenne a profi felszerelés, mert minek milliókat költeni ha kb egy ezredéből (!) lehet ugyanolyan eredményt elérő szerszámot vásárolni. Interneten található bérmunkát végző cégek képein sem ilyen szerszámokkal, parkkal dolgoznak. Biztos hülyék és szórják a pénzt ugye?

holeg

Hőlégfuvó, a gányoló fegyvere.

Valódi szerszám

Valódi szerszám, tök ugyanaz nem? :) Sajnos vannak megtévesztésig hasonló, tartós munkára alkalmatlan Kínai másolatok.

Sajnos rengeteg laptopot, laptop alaplapot tesznek tönkre, ami az utóbbi időben csak emelkedik. Az ügyeskedőn kívül mindenki rosszul jár. A félrevezetett tulaj, akinek javíthatatlan lesz a laptopja, de cserébe fizetett. A szakszerű laptop javításból megélő emberek, mert adott egységnyi idő alatt egyre kevesebb értéket tudnak teremteni. Főleg ha ingyenes még náluk a bevizsgálás, ami változhat, ha ez a tendencia. Már pedig ez.

Az értékteremtés meg az egyik mérőfoka egy országnak. Gazdasági teljesítményének mindenkép. Ez van. Nem véletlen, hogy itthon az emberek arra fokuszálnak, hogy mikor hogy verik át őket. Mert nem az a kérdés hogy átvernek e, hanem hogy mikor. Így az általuk okozott rombolás nem csak iparágaknak, hanem közösségeknek, egyéneknek is árt. (hogyan romboljunk le egy országot is lehetne a címe, csak gondold át…)

Kire bízzam Laptopom javítatását?

Ilyen elcsépelt hülyeségeket nem fogok írni, hogy hozd hozzánk, csakis hozzánk, mert mi überkirályok vagyunk, és tegnapra mindent megjavítunk. Abban viszont tudok segíteni, hogy mire ügyelj, ha Laptop Szervizt választasz, mert egy kezemen meg tudom számolni hányan, rendelkeznek a megfelelő háttérrel.

Pontokba is szedem.:

  • Valóban rendelkezik e a szükséges felszereléssel, főleg ha ezt állítja magáról? Képekkel majd személyesesen is. (pl.: Link)
  • Honlapukon szerepelnek e munkatársak? Vállalják az arcukat? Ha mindenhol képzett, hitelesített mérnökök dolgoznak, föltették a képzést bizonyító papírokat, linkeket?
    Nem feltétlenül van probléma, ha weboldalon a fentiek nincsenek meg. Többsége, mint mi mikró vállalkozás. Általában egy, vagy pár munkatárs csinál egy rahedli munkakört. Mindenhez nem érthetünk. De ha állítanak valamit azt legrosszabb esetben személyesen támasszák alá. Ha ez nincs, meg akkor baj van (pl.: felszerelés hiánya, ami honlapon szerepel, rosszabb esetben képekkel alátámasztva, amit máshonnan „adaptáltak”) (Nálunk így nézz ki Link)
  • Garancia – iparágban elsőként használtuk a 100% garanciát, ami mára mindenhova eljutott:). Ezért át is kereszteljük LaptopGuru Garanciára. Olvassuk, csak el milyen garanciát vállalnak is pontosan. Ha nincs körülhatárolva, de mégis erősen kommunikálják akkor kérdéses, hogy bizalomépítésen kívül menyire életszerű.
  • Nincs is azzal baj, hogy egyes folyamatokat alvállalkozókkal csináltatnak. Hisz abszurd lenne és egyben lehetetlen, hogy minden szolgáltató saját eszközparkkal rendelkezzen mindenhez. A baj azokkal van, akik úgy próbálják elnyerni az ügyfelek bizalmát, hogy azt állítják magukról, mindennel rendelkeznek, rosszabb esetben netről összeszedett képekkel alá is próbálják támasztani. Közben meg gányolnak.
  • Hogyan bánnak a gépekkel – hogyan dolgoznak. Ha bent vagy rálátsz e a szervizben folyó munkára, szembesülsz e a gépek tárolási szokásaival? (Nálunk így nézz ki Link)

Ha a fentiek rendben vannak akkor egyéni ízlés, igény alapján lehet dönteni közülük. Pl. kommunikáció, földrajzi elhelyezkedés, szimpátia stb. De a fent leírtak az alapok ahhoz, hogy egyáltalán legyen miről beszélni.

Hozzászólások

hozzászólások