love of the Amiga... - Kép: Kaleb
love of the Amiga… – Kép: Kaleb

Harminc év. Sok év emberi mértékkel mérve, nemhogy egy számítógép életében! Pedig harminc évvel ezelőtt, az 1987-es a CES-en mutatta be az Amiga csapat a Commodore berkeiben a második Amiga gépet. Az Amiga 500-at!

AMIGA 500 Flickr - Kép: Ivan
AMIGA 500 Flickr – Kép: Ivan

A spanyol “barátnővel” felnőtt 16 bites társa lehetett minden geeknek és a csak játékra vágyóknak, ugyan akkor a profik is megtalálták a számításukat új csajukban. A nagy konzol krach után újra elkezdtek az emberek a játékok iránt érdeklődni. A művészeknek egy kiváló grafikájú gép kellett. A profiknak csúcs videófeldolgozó rendszer. A programozóknak multitaszkos csoda OS. Az Amiga 1000 két évvel korábban megmutatta mi a helyes út. Az álom gép. De csak az első fecske volt. Az Amiga 500 volt az a gép mely minden kívánalomnak megfelelt. Elcsábította azt aki csak közel került hozzá!

Commodore Amiga 500 Ball Design - Kép: http://www.system-cfg.com1
Commodore Amiga 500 Ball Design – Kép: http://www.system-cfg.com1

A high-end Amiga 2000 egy hónappal korábban került bemutatásra de a profiknak szánt gép nem volt mindenki számára elérhető árban. Az A500 ezen segített. Minden idők legsikeresebb Amigája igazi tömegtermék lett, elérhető áron. Csúcs masina!

Commodore Amiga 500 New Art Design
Commodore Amiga 500 New Art Design

Most 30 éves lett a barátnő!
És még mindig szerelmes vagy belé, ha egyszer is a barátnőd volt! 🙂

Isten éltessen Amiga 500! Még 30 ilyen évet!

Only Amiga makes it possible!

Soponyai “dh1” Viktor
Amiga Mania Magazin

Hozzászólások

hozzászólások