“Plágium” lenne a Defender of the Crown grafikája avagy az egész játék?! 🙂 Dehogyis! Jó inspiráció volt az 1952-es egész estés mozi, az Ivanhoe! Soha nem volt titok, hogy Kellyn Beeck vezető kóder és egyben a játék tervezője, valamint a koncepciót kiagyaló Bob Jacob a szoftver egész forgatókönyvét hozzáigazították az Ivanhoe mozihoz. A fő karakter a játékban, Wilfred aki nem más mint “Ivanhoe”. Hát így Iett a Defender of the Crown! 🙂

Összehasonlítás: balra a film jobbra a játék – Eric Cubizolle és Boucher Alexis graafika

Érdekességek!

1986-ban járunk! Az Amiga és egyben az első változatot 6 hét alatt írták meg. Mivel menet közben két programozó kiszállt (6 hét? az ennyire feszített munkatempó volt, hogy ketten kihullottak közben? … avagy Nem akarásnak nyögés a vége?) és a szigorú határidőt be kellett tartani, ezért néhány jellegzetességét, amely más változatokban később megjelent az Amiga verzióból kénytelenek voltak kihagyni (pl. görög tűz és a betegséggel való támadás lehetősége). Egy 1988-as interjúban, a Cinemaware alapító Bob Jacob úgy ítélte meg, hogy a legtöbb jellemzőt / tulajdonságot amit elterveztek a DOTC végleges változatában a rivális platformra megjelent, Atari ST változat tartalmazta!

Defender of the Crown Amiga Front cover – http://www.mobygames.com

A DOTC új szabványt állított fel – grafikája minőségével –, az otthoni számítógépes játékok palettáján.

Emlékezzünk meg a DOTC csapatról: Kódolás Kellyn Beeck; computergrafika és a játék gerincét adó Mical Game System-et létrehozó kóder Robert J. Mical (ugye nem kell bemutatnom!). Grafika és speciális FX-ek: Jim Sachs; további grafikusok Steve Quinn, Richard La Barre, Sol Masid, John Cutter, Rob Landeros, Doug Smith és Bob Swiger. Zeneszerző Jim Cuomo és zenei kódot Bill Williams gondozta.

Defender of the Crown – Extended Collector’s Edition – A szerző saját példánya

2016-ban a Cinemaware kiadta a Defender of the Crown – Extended Collector’s Edition-t (gyűjtői változat). Összesen csak 500 példányban készült el! Sorszámozott kiadás!

Van egy a polcomon 😉

Forrás: Eric Cubizolle és Boucher Alexis, kiegészítés HOL (http://hol.abime.net) és Amiga Mania Magazin

Hozzászólások

hozzászólások