2011 Január 18-án eddig még ismeretlen (konkurencia ) jóakaró (?), magát elégedetlen ügyfélnek kiadva bejegyzéseket fűzött az iparág több szereplőjének elérhetőségeihez, google térkép alatt.

Mindegyik hozzászólásában minket weboldal címünkkel (laptopguru.eu) jelölt meg, mint tökéletes megoldást és mindenki más sarlatán. Mindezt egy napon belül, több helyen és cégenként két vélemény. Na persze, ahogy „anyósom” mondaná – lópikula fakerékkel!

A többi kép a bejegyzés alján található

Miből gondolom, hogy az egyik iparági szereplő? Egyszerű. Az írások tartalma.

  • Egy bizonyos fokig belelát a szakmába, mint szakember.
  • Weboldal készítéssel foglalkozik, (valószínűleg ekkor kerültünk a figyelmébe). Tudatosan ismétli a laptopguru.eu-t, hogy később, ha valaki ránk keres, megtalálja ezeket a bejegyzéseket.
  • Mindezt persze (az írásom pillanatában) kivétel nélkül csak konkurens cégek elérhetőségei alá másolgatta és nem a miénkhez. Ezzel igyekszik rossz színbe feltüntetni másokat, mint akik nem értenek hozzá és egyben minket, mintha mi írtuk volna oda őket.
  • Feszültséggenerálás – Egymás ellen akar bizonyos piaci szereplőket fordítani. Azt gondolja, amíg egymással vagyunk elfoglalva, Ő élvezheti ennek gyümölcsét. Már ha lenne.
  • Megszoktuk, eddig is, hogy időnként a legváltozatosabb fenyegető emaileket kapjuk (ip címmel… :) ), de az összes hülyeség közül ez viszi eddig a pálmát. Igaz most annyi kreativitása sem volt helyenként hogy írjon, inkább egy az egybe másolt szöveget weboldalunkról.

Vonzás törvénye

Valóban volt értelme ennek? Elsőre azt gondolhatnánk talán igen.
Jobban belegondolva viszont nincs. Mivel mi nem a konkurencia ellen, hanem probléma ellen harcolunk, így értelmét veszti ez a megközelítés. Probléma helyett lehetőségekben gondolkodunk. Aki nem így tesz, elakad a problémáknál és ott marad.

Hogy Gurusodjunk egy picit

Hogy kerül ide a vonzás törvénye? Egyszerű. Mindig hozzád hasonlóakat vonzol a környezetedbe. Mindennek van következménye, és azt kapjuk vissza az „univerzumtol”amit adunk. Olyan igazság ez mint a gravitáció. Ez van.

Valaki szerint ez hülyeség? Ok, szemléltessük egyből a gyakorlatban:

Ismeretlen jóakarónk figyelme kívül van. Retteg. Árgus szemekkel, időt, energiát nem kímélve figyeli a konkurenciát. Amit tud másol, ha veszélyben érzi magát ész nélkül támad. Csak egy dologgal nem foglalkozik. Ez ő maga (szervezete, cége stb). Igaz ez számunkra nem biztos, hogy baj :).

Romboló személy

Sajnos van ilyen embertípus is. Mindig a rossz szándék vezérli. Amit lehet tönkretesz maga körül. Folyamatosan feszültséget generál és egymás ellen fordít embereket. Nincs bűntudata és soha nem vállalja a felelősséget tetteiért.

Romboló Személy

A Romboló Személy

Ha szerencsénk van és időben felismerjük, akkor gyorsan szakítsuk meg a kapcsolatot vele. Utána jobb lesz az életünk.

Más utat is választhatna. Ahelyett hogy butaságokra pazarolná az idejét – fejleszthetné magát. Ennek lenne értelme. Csak ezért tenni kell. Viszont hasonló belső etikával működő (ember) szervezet, milyen minőségben szolgáltathat? A választ az olvasóra bízom.

Írta – Hartl Richard Julien

Amiket eddig találtam:

Hozzászólások

hozzászólások