Okostelefon nélkül ma már el sem tudjuk képzelni az életünket. Sokaknak csupán a közösségi média miatt fontos az eszköz, vagy azért, hogy iskolába, munkába menet elfoglalják magukat egy játékkal.

Pedig egy okostelefon sokkal izgalmasabb és praktikusabb dolgokra is használható, olyasmikre, amikről eddig nem is hallottál. A teljesség igénye nélkül szemezgettünk azon funkciók közül, amik már most is elérhetőek, és sokkal izgalmasabbá teszik a mobilodat.

Ha fontos az egészséged, igyál sok vizet, és ellenőrizd a pulzusod!

Az egészséges életmód egyre nagyobb teret kap az életünkben: új mozgásformák, diéták, csodanövények jelennek meg szinte hetente, amikből nehéz kiválasztani a megfelelőt. Talán nem is kell, és elég, ha néhány alapszabályt követsz, például azt, hogy minden nap elegendő mennyiségű vizet vegyél magadhoz.

Ha viszont az ember nem figyel oda, könnyű megfeledkezni a folyadékfogyasztásról, különösen egy pörgős napon. Hogy ez ne forduljon elő, érdemes nyomon követnünk, mennyit is ittunk, amihez léteznek applikációk, de nekünk magunknak kell bevinni az adatokat, ami, ugye, nem az igazi.

A Hidrate Spark egy olyan okos kulacs, ami megméri, hogy pontosan mennyit ittál. Az eszközt csak egy alkalmazással kell társítanod, ami elérhető Androidra és iOS-re is, amikor pedig teljesíted a kitűzött célt, azt a kulacs jelzi neked.

Az okostelefonoddal a pulzusod is megmérheted, méghozzá az Instant Heart Rate applikációval. Csak tedd az egyik ujjad a telefon kamerája elé 10 másodpercre, a kijelzőn pedig azonnal megjelenik az elemzés.

Tedd okosabbá az autódat!

Az újabb modellek szinte kivétel nélkül okosak – vagyis saját alkalmazást kaptak –, de mi van akkor, ha egy régebbi autóval gyűröd a kilométereket? Nos, akkor is van pár ötletünk a számodra.

Az egyik ezek közül a Hudway appja, amit remekül használhatsz a rossz időjárási körülmények között, például ködben vagy esőben.

Ha megadod az úti célod, és a telefont a műszerfalra helyezed, akkor a kiterjesztett valóságnak köszönhetően a szélvédőre kivetítődik egy GPS-alapú térkép, ami segít a tájékozódásban.

Ha notórius kulcselhagyó vagy, akkor a kocsid kulcsát is simán helyettesítheted a telefonoddal. A Viper SmartKey rendszerével egyszerűen lezárhatod az autód, és akár a riasztót is ki- vagy bekapcsolhatod vele.

Az okostelefonoddal arra is van megoldás, ha a motorhibajelző-gomb világítani kezd az autódban. Ha nem akarsz rögtön egy szerelőhöz szaladni vele, hogy kiderítse, mi lehet a gond, akkor az Automatic Pro-ra lesz szükséged, amit elég csak a kormány alatt található ODB-II portba dugni, és máris kész a saját connected car-od.

A legtöbb 1996 után gyártott gépjárművel működik az Automatic Pro, 3G-n keresztül kommunikál a telefonnal, és minimum iOS 9, vagy Android 5.0 szükséges hozzá.

Felejtsd el a vízmértéket és a centit!

Az okostelefonodat, akármilyen hihetetlenül hangzik, de akár vízmértéknek is tudod használni egy applikáció segítségével. Szóval, ha valaminek egyenesnek kell lennie, akkor ezentúl nem lesz szükséged külön vízmértékre.

Sőt, akár a centit is a sutba dobhatod, mert számos olyan alkalmazást találsz, amik a telefonod kameráján keresztül képesek megmérni egy tárgy magasságát, de akár azt is, hogy milyen távol vannak tőled.

Szinte minden feladatra létezik már alkalmazás okostelefonokra

Szinte nincs olyan feladat, amire ne létezne ma már applikáció. Legyen az a régi filmnegatívok beszkennelése, egy hőkamera, ami azt is megmutatja, hol szökik a meleg levegő a lakásodból, ha kívülről készíted a felvételt az otthonodról – ezután már csak a megfelelő hőszigetelésről kell gondoskodni! –, vagy egy matekfeladat megoldása.

Az okosotthonok egy külön kategóriát képviselnek, hiszen egy intelligens házban rengeteg funkció vezérlése lehetséges az okostelefonok segítségével. A világítás, a fűtés, a biztonsági kamerák, és még hosszasan sorolhatnánk azokat az eszközöket, amik egy alkalmazás és egy okostelefon segítségével vezérelhetőek.

Végül egy okos tipp: a közösségi közlekedéssel töltött időt akár nyelvtanulással is töltheted – nézd meg például a teljesen ingyenes Doulingót! –, ami jóval hasznosabb, mint egy céltalan, buta játék.

Hozzászólások

hozzászólások