Valami különlegesre vágysz? Íme 4 nem hétköznapi tablet, amikkel kitűnhetsz

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

A legtöbb ember számára az egyik táblagép olyan, mint a másik. Természetesen a technikai paraméterekben vannak eltérések, de egy laikus számára a specifikációk nem mondanak sokat. Ezért nehéz meghozni a jó döntést, ami sok esetben inkább érzelmi alapon történik: például vonzó az eszköz dizájnja, vagy csak ragaszkodunk egy már jól bevált gyártóhoz.

Vannak azonban olyan táblagépek, amik igenis kitűnnek a versenytársak közül egy-egy olyan tulajdonsággal, amivel a többiek nem rendelkeznek. Ezek közül szedtünk most össze párat az érdekesség kedvéért.

A legvékonyabb Android tablet: Samsung Galaxy Tab S2

Samsung Galaxy Tab S2
Samsung Galaxy Tab S2

Hogy mennyire számít egy táblagép esetén a vastagság? Valószínűleg semennyire, bár ha emiatt az eszköz jóval könnyebb is, mint a versenytársak, akkor már egészen más a helyzet.

Nos, a Samsung Galaxy Tab S2 mindössze 5,6 milliméter vékony – jó kérdés, hogy is fér bele minden szükséges hardver, de a mérnökök megoldották, méghozzá nem is rosszul –, a súlya pedig 263 gramm (8 colos változat), míg a 9,7 hüvelykes modell 393 grammot nyom, vagyis egy tényleg pehelysúlyú versenyzőről van szó.

Ami a designt illeti, a Samsung Galaxy Tab S2 meglehetősen emlékeztet az iPad-ekre a külső megjelenésében. A minőséget az anyagválasztás is jól tükrözi, a ház ugyanis fémből készült, ami valóban prémium érzést nyújt a felhasználóknak. A Super AMOLED kijelzőnek köszönhetően a kép is kiváló, és az erőforrásokra sem lehet panasz, vagyis összességében a Tab S2 egy stílusos és gyors készülék azoknak, akik valami különlegesre vágynak.

A tablet, ami saját beépített projektorral büszkélkedhet: a Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Lenovo Yoga Tab 3 Pro
Lenovo Yoga Tab 3 Pro

A projektorok egy külön termékkategóriát képviselnek az elektronikai eszközök között, és igen ritkán fordul elő, hogy más készülékekbe építik be őket. Az pedig, hogy egy táblagép kapjon saját projektort, meglehetősen érdekes ötletnek számít, amit a Lenovo lépett meg elsőként.

Szóval, bármennyire is meglepő ez a megoldás, nem lehet rossz, ha a kedvenc mozidat nem egy 10 colos kijelzőn kell nézned, hanem kivetítheted egy vászonra vagy a falra. Ugyanez igaz az irodai megbeszélésekre is, ahol a prezentációval teheted meg ugyanezt, amit így a meeting összes résztvevője jól lát majd.

Ehhez az eszköz erőforrásai is adottak: a négymagos, 64 bites Atom x5-Z8500 Cherry Trail processzor, vagy a 2 GB memória, hogy csak ezt a kettőt említsük közülük. A projektor mellesleg egy DLP pikoprojektor, ami a kis mérete ellenére egészen elképesztő teljesítményre képes.

Ahol szabadon engedheted a fantáziádat: az Apple iPad Pro

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Ha egy olyan tabletet szeretnél, amin kiélheted az összes kreatív vágyadat, akkor az Apple iPad Pro az az eszköz, amit keresel. Ehhez a táblagéphez ugyanis egy tollat is kapsz, amivel kedved szerint készíthetsz vázlatokat, szabadkézi rajzokat.

Azaz ez a táblagép kifejezetten a művészi hajlamokkal rendelkező felhasználókat célozza meg, akik így mindenhová magukkal vihetik az elektronikus vásznat, hogy azonnal képernyőre vethessék a friss ötleteiket.

Az alkotáshoz egy 12,9 colos kijelző biztosítja a felületet, ami elég nagy ahhoz, hogy egészen apró részleteket is ki lehessen dolgozni rajta. Igaz, a táblagép 70 grammos súlya első hallásra sokkoló lehet, pláne, ha kézben kell tartani, de ez csak egy kisebb kényelmetlenség az alkotás szabadságáért cserébe.

Hogy a gyerekek se maradjanak táblagép nélkül: az Amazon Fire Kids Edition

Amazon Fire Kids Edition
Amazon Fire Kids Edition

Sok szülőnek okoz gondot, hogy milyen táblagépet is vegyen a gyerkőcnek. Nem kétséges, hogy ebben az esetben egészen speciális szempontokat kell figyelembe venni: nem árt például, ha az eszköz strapabíró, mert szinte biztos, hogy le fog esni párszor, és az is fontos, hogy könnyen kezelhető legyen.

Bár ma már szinte természetes, hogy egy gyereknek saját táblagépe legyen, úgy tűnik, a gyártók csak ötletszerűen állnak elő egy nekik szánt modellel. Mint amilyen az Amazon Fire Kids Edition tablet is, amiben az Amazon annyira bízik, hogy nem kevesebb, mint kétéves cseregaranciát vállal rá. Vagyis, ha ezen az időn belül az eszköz eltörik, a gyártó korlátlan alkalommal kicseréli azt.

A Kids Edition gyakorlatilag egy Amazon Fire, kissé felturbózva a gyerekek számára. Ez azt jelenti, hogy a táblagép kapott egy gumiból készült védőburkot – ez lehet kék vagy rózsaszín –, ami megóvja az esések során. A sarkok lekerekítettek azért, hogy könnyű legyen kézben tartani, és elsősorban a 3-10 éves korosztály számára ajánlja az Amazon.

Vélemény, hozzászólás?

Google Daydream: virtuális valóság okostelefonokra is

Google Daydream: virtuális valóság okostelefonokra is

A virtuális valóság az egyik olyan terület, ami sok gyártót és fejlesztőt foglalkoztat. A VR headsetek nyújtotta játékélmény semmihez sem hasonlítható, csakhogy ezek az eszközök nem olcsóak, ráadásul egy olyan laptopra is szükség lesz hozzájuk, ami már eleve kész erre a fejlett technológiára. Jóval olcsóbb megoldást jelentenek az okostelefonok, illetve a Google Daydream, egy Android […]

Tovább olvasom...