Windows 7 Deadline – Visszaszámlálás indul – 2020.01.14

win7kép

Sejthető volt már egy ideje, hogy a Windows 7 támogatási időszaka megszűnik, meg is fog történni, 2020. január 14-én. Ez után már a Microsoft nem ad ki több ingyenes biztonsági frissítéseket, javításokat. Még mindig sokakat érint, lassan váltanak másik, újabb operációs rendszerre, hiszen a Windows 7 sokak kedvence, egy kiforrott, bevált rendszer.

win7kép

A Windows 7, 2009. október 22. óta van piacon, ekkor mutatták be az XP-t és a Vistát követő rendszerként.

Az egy hónappal ezelőtti statisztika alapján a Windows 7 felhasználók aránya, majdnem azonos a Windows 10 felhasználókéval.

win-stat

Mit tegyen az, aki Windows 7-et használ?

A Microsoft javaslata alapján 2020. január 14. előtt térjen át egy modernebb rendszerre, például a Windows 10-re,  amely lehetővé teszi a további biztonsági frissítések telepítését a saját és az adataink biztonságának megőrzése érdekében. A Microsoft ügyfélszolgálat sem fog tudni már segíteni a Windows 7 műszaki támogatásában.

2020 január 14. után is aktiválható a Windows 7?

Igen. Nyilván a további frissítések nélkül.

Az Internet Explorer továbbra is támogatott marad Windows 7-en?

OFF: Előre is elnézést kérek mindenkitől, de ez jutott eszembe 😀

explorer

Saaajnos a Windows 7-es eszközökön futtatott Internet Explorer támogatása is megszűnik 2020. január 14-én.

Mi a teendő, ha a Windows 7 Enterprise kiadását használom?

Ezt főként nagyvállalati ügyfelek használják munkahelyi környezet részeként, nekik jó hír, hogy ugyan az ingyenes támogatás véget ért, mennyiségi licensszel rendelkező vállalati ügyfelek még kérhetik a fizetős, kibővített terméktámogatást, viszont ezt is legfeljebb 3 évig. Utána már tényleg szükségessé válik az átállás egy modernebb Operációs rendszerre.

Vélemény, hozzászólás?