Kapcsolattartás 101

stop

Egy rendkívül kellemetlen eset tanulságait szeretnénk megosztani. Egy adott készülékkel kapcsolatban egy telefonszámot adtak meg, de ennek ellenére több kapcsolattartó is volt, esetünkben három. Részünkről amit kommunikálunk mindig ugyan az, mert belső rendszerben az adott munkához kapcsolódó bejegyzéseket adjuk át. Ezek nyilván nem tudnak időközben össze vissza változni.

A több kapcsolattartó ebben az esetben sajnos oda vezetett, hogy álláspontjuk szerint össze-vissza hazudunk, mindenkinek mást mondunk és az ezzel járó értelmetlen vitatkozással. Ilyenkor általában minden kétséget kizárva meg vannak győződve az igazukról.

Nagyon ritkán van vitás esetünk, viszont ezek közül gyakori a több kapcsolattartó és az ezzel járó felek közötti félreinformálódás. Egy szó vagy akár szótag változtathat az egész jelentésén.

Egy szerviz általában nem emlékezetből dolgozik, hanem adminisztrál, másképp nem is lehetne végigkövetni a rengeteg folyamatot.

Nem tudunk erre jobb megoldást, minthogy erősen javasoljuk, hogy egy kapcsolattartó legyen egy készülékkel kapcsolatban.Más hasonló eseteknél is javasolt, mert rengeteg kellemetlenség előzhető meg így mindkét fél számára.

Vélemény, hozzászólás?