Bacsis Retro Számítógép kiállítás

retroszamitogep-kiallitas

Szűk 1 évvel ezelőtt tartottam meg a második BRSZK partit, azaz a „Bacsis Retroszámítógép-Kiállítását”.

Két kiállítás után még több tapasztalattal vágtam bele a harmadik kiállítás megszervezésébe.
Természetesen a látogatók javaslatait igyekeztem megfogadni, és ezt a harmadik kiállítást úgy szervezem meg, hogy felül tudja múlni, nem csak az első, de a második, tavalyi kiállításomat is!
Így idén megtekinthető lesz működésközben Atari ST,C64,HT-1080Z és Amiga 1200-as számítógép is.

Persze az x86 alapú gépek terén is tovább fog erősödni a rendezvény, így x86 alapú gépekből is már több, mint 40 számítógép lesz kiállítva, nem csak asztali, hanem laptop kivitelben is. Így összesen körülbelül 50 gépet lehet majd megtekinteni, illetve kipróbálni.
Elsősorban a 25 évnél idősebb számítógépek terén lesz bővülés.

Akik korábban is ellátogattak a kiállításra, azoknak is érdemes újra ellátogatni, mert nem csak az újonnan kiállított gépek lesznek az újdonságok, hanem a korábban kiállított gépeken lévő játékok is bővülni fognak, így még több játék lesz kipróbálható.
Újdonság lesz, hogy idén lesz egy retro tuning sarok, kifejezetten a látogatók számára, azaz, ha valaki késztetést érez, és hoz magával hardvert, a helyszínen kipróbálhatja azok képességeit akár a nagyközönség előtt.

Természetesen a multiplayer sarok is jelen lesz, így továbbra is lehetőség nyílik az első többjátékos módot kínáló játékok kipróbálása.
De a kiállított gépeken felül, a korábban is bemutatásra kerülő több, mint 250db-os CPU gyűjtemény, és a kiállított VGA kártyák is bővülni fognak.

A helyszín nem változott a tavalyihoz képest, továbbra is Füle Széchenyi I. u. 36, művelődési ház.

Az időpont pedig: 2017. május. 20-21.

Azaz, eme sorok publikálásakor még van bő 1 hónap a műsorig, tehát szerintem neked, kedves olvasó, bőven van időd, hogy megszervezd a programod, hogy el tudj jönni a kiállításomra. 🙂

A következő 1 hónap nekem is elég zsúfolt lesz, hiszen a gépek karbantartása még folyamatban van. Ezekről a blogomban folyamatosan fogok kisebb beszámolókat készíteni, amit szintén érdemes lehet követni.

Remélem, idén is sokan ellátogattok Fülére!

A cikk a szerző engedélyével jelent meg, innen.

Beszámolók az előző kiállításokról:

Retro számítógép kiállításbeszámoló
2. Retroszámítógép-kiállítás

Vélemény, hozzászólás?

The Deathbed Vigil and other tales of digital angstThe Deathbed Vigil

Amiga Wake Up – Amiga ébredj

Felvette a csaknem kihalt Commodore létesítmények állapotát a vég óráiban West Chesterben. A tömeges elbocsátások és Commodore ballépéseit követően a cég csődbe ment. Ennek és a cég utolsó napjainak, óráinak dokumentálására született a videó. Amiga csapat, 1985 A korábban megvásárolható videót (akinek nincs meg és nem ejtett el megtekintése közben pár könnycseppet az nem is […]

Tovább olvasom...