WiFi hatótávolság bővítése

M. Adrienn

M. Adrienn

Hogyan bővítheti otthoni WiFi hatótávolságát

WiFi hatótávolság bővítése:

WiFi

Olyan korszakban élünk, ahol egyre inkább szükségessé vált a nagy sebességű, konzisztens otthoni WiFi, mivel egyre többen végeznek otthonról munkát, vagy dolgoznak távolról. De nemcsak a munkához elengedhetetlen a kiváló WiFi hálózat, hanem ma már minden családtag a stabil WiFi-kapcsolatra támaszkodik a szórakozás, a közösségi kapcsolatok és az otthon biztonsága érdekében.

Mivel az élet elengedhetetlen része lett a stabil internetkapcsolat, időnként szükség lehet a WiFi hatótávolság bővítése vagy bizonyos csatlakozási problémák megoldása.

 

WiFi áthelyezése

Lehetnek olyan területek az otthonában, ahol eszközei nem tudnak csatlakozni a hálózathoz. Ennek több oka is lehet, pl.: gyenge WiFi router, vagy a nagy távolság….

Minél távolabb van a router készülék, annál gyengébb a jel. A jelet a beton- vagy téglafalak is akadályozhatják, ami tovább gyengíti a jel erősségét.

A megoldása lehet egyszerűen az is, hogy a WiFi routert közelebb telepítjük a felhasználandó területhez, de sajnos ez nem a megfelelő megoldás mindenkinek. Ráadásul a WiFi router nem a legesztétikusabb eszköz a lakásban, így az emberek hajlamosak bútorok mögé rejteni, ami tovább fokozhatja a problémát.

 

A WiFi router cseréje, beállítása

GHz GHz

Általában az internetszolgáltató telepíti a WiFi routert, de ezt sokan egy jobb minőségű routerre cserélik a nagyobb sebesség elérése érdekében.

A jobb eszköz és a megnövelt sebesség ellenére előfordulhat, hogy a WiFi router továbbra sem képes lefedettséget biztosítani az egész otthonra. A legújabb routerek tervezésekor gyakran feláldozzák a hatótávolságot a nagyobb sebességért cserébe. így az 5 GHz helyett a 2,4 GHz beállítással jobb hatótávot kaphat.

 

A hatótávolság kibővítésének számos módja van:

 

 

Telepíthet egy WiFi hatótávolság bővítőt

Előnye:

A legegyszerűbb megoldás a hatótávolság-bővítő készülék, amely az otthoni WiFi routerhez csatlakozik.

Hátránya:

A eszközök helyváltoztatáskor,  a hatótávolságot növelő eszköz és a kiinduló WiFi router között ingadoznak. A bővítő eszköz nem tud egyszerre kommunikálni a routerrel és az összes csatlakoztatott eszközzel, ami a teljesítmény csökkenéséhez vezet.

Egyes esetekben megéri WiFi hatótávolság-bővítőkre befektetni, másoknál nem annyira. A legjobb, ha szakértői tanácsot kér a hatótávolságnövelő felszerelése előtt.

 

Mi a helyzet egynél több WiFi router telepítése esetén?

Egynél több router használata megoldhatja a problémát nagy méretű otthonokban, ahol az iroda távolabb esik a lakó- és szórakozóhelyiségtől. Azonban továbbra is fennáll a biztonsági probléma, mivel az eszközök találnak egy hálózatot, majd egy következőt…

 

Mesh WiFi

Mesh hálózat létrehozásához szükség van egy Mesh WiFi rendszerre, amely csatlakozik a meglévő router egy tartalék portjához.

A Mesh eszközök összehangolt működése egy egységes otthoni hálózatot alkot, amely felszámolja a gyenge jelminőségű területeket a lakásában.

A készülékek automatikusan és fennakadás mentesen átkapcsolnak a Deco-k között, mikor ön valamelyiktől eltávolodva egy másik Deco közelébe lép a kliens eszközzel. Képes kezelni akár egy nagyobb hálózati forgalmat is, akár több mint 100 eszköz számra képes fennakadásmentes internet elérést biztosítani.

A Mesh készlet korlátlan routert tartalmaz, amelyek egymásba illeszkednek, hogy szélesebb lefedettséget biztosítsanak – nagyobbat, mint bármely router, bármilyen fejlett is legyen. Az új rendszer ezután felváltja az eredeti router működését, létrehozva egy új hálózatot, amely lehetővé teszi az összes modul zökkenőmentes csatlakozását, egyetlen névvel és egy biztonsági protokollal.

A szülői felügyelet opcióval korlátozhatja az interneten töltött időt és blokkolhatja a nem megfelelő weboldalakat a gyermekek számára készített egyedi profilok szerint.

A Mesh technológia a legjobb megoldás az otthona teljes WiFi lefedettségéhez.

A Mesh rendszer elérhető Webáruházunkban itt.

 

WiFi hatótávolság bővítésének kiépítése

Ha segítségre van szüksége a villámgyors és kiterjesztett hatótávolságú WiFi telepítéséhez és kezeléséhez otthonában vagy irodájában, hívja a LaptopGuru szakembereit.

Tanácsot adunk az Ön körülményeinek legmegfelelőbb megoldáshoz, és felállítunk egy speciálisan az Ön tevékenységéhez és az ingatlan egyedi helyzetéhez konfigurált WiFi rendszert.

Ha további információra van szüksége otthoni WiFi hatótávolságának bővítésével kapcsolatban, lépjen kapcsolatba velünk még ma.

 

Kövess Minket Facebookon!

Fent vagyunk a facebookon aktuális híreinkel, akcióinkkal.
Köves minket, hagyjon üzenetet, írj véleményt rólunk!
Kattints ide facebook oldalunk eléréséhez!

 

M. Adrienn

M. Adrienn

Leave A Comment

Hasonló cikkek