Laptop alaplap javítás

Alaplap Mikroszkoppal

Alaplap javítás

Egy számítógépben az alaplapok nyomtatott áramköri lapok, amelyek lehetővé teszik a komponensek egymással történő kommunikációját. 

A laptopok és számítógépek elektronikus elemei az alaplapra vannak ráépítve, emiatt, ha egy komponense meghibásodik, általában az egész alaplap nem, vagy hibásan működik, mivel minden alkatrésznek egyedi funkciója van.

A hiba diagnosztizálásához, majd javításához az egyéb műszerek mellett, sok esetben mikroszkóp  is szükséges.

A hiba javítása általában nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, mert először is ki kell deríteni, hogy mely alkatrészek hibásak. A problémás egység megtalálásához alaplapi kapcsolási rajzot is használunk, amennyiben ez elérhető. A hibás chip beazonosítása után a következő lépés annak eltávolítása, majd az új chip beforrasztása a helyére. Ezt a munkát csak képzett szakember tudja elvégezni, mert az alaplap bármely más alkatrészének megsértése katasztrofális hatással lehet annak működésére. 

Milyen hibák lehetnek, ha nem indul el a laptop:

Rengeteg oka lehet annak, ha a laptopja nem kapcsol be, vagy ugyan bekapcsolódik, de továbbra sem használható. Szervizünkben a leggyakrabban előforduló meghibásodások a következők:

Error

Érvek az alaplap javítása vagy cseréje mellett

A laptop alaplapjának a javítása nem olcsó mulatság, ugyanakkor
legtöbbször jobban megéri javítani, mint lecserélni az alaplapot, vagy a komplett készüléket.

Alaplap javítás

Alaplap cseréje

Alaplap javítás folyamata a LaptopGuru-nál

Bármilyen gyártó alaplapját meg tudjuk javítani, beleértve az Acer, Asus, Sony, Fujitsu, Apple, Toshiba, HP, Packard Bell, Dell, és sok más gyártó alaplapját.

Ha nem ad képet a laptop, akkor nem minden esetben az alaplap a hibás. Előfordulhat, hogy a hibát valami egyéb okozza pl.: memória hiba, akkumulátor meghibásodás, tápcsatlakozó hiba, egyéb zárlat, hibás töltő, stb. Ezek a javítások általában 3 – 5 munkanap alatt elkészülnek.

Forduljon hozzánk ingyenes árajánlatért és mi a legjobb árat adjuk laptopjának javítására.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy egy alaplap megjavításához elektronikai ismeretek, és nagyfokú szakmai tapasztalat szükséges, ezért fontos, hogy ne próbálja meg saját maga megjavítani az alaplapot.

Küldje be hibás laptopját

Magyarország teljes területéről elküldheti nekünk hibás laptopját futárral, vagy hozza be személyesen üzletünkbe.

Árajánlatot adunk

Értesíteni fogjuk telefonon vagy e-mailben, hogy mennyi időt vesz igénybe és mennyibe kerül a laptop javítása.

Megkezdjük a javítást

Ha elégedett az árajánlattal, képzett és tapasztalt műszerészeink, azonnal megkezdik laptopjának diagnosztizálását és javítását

Elkészült laptop tesztelése

Minden esetben egy részletes átvizsgáláson esik át a laptopja.
Tehát nem csak a bejelentett hibával foglalkozunk, hanem átnézünk rajta minden egyéb hibalehetőséget.

Laptop külső
tisztítása

Minden alaplap javítási folyamat magában foglal egy teljes külső-belső tisztítást is, amit maximum 2 évente el kell végezni minden laptopon a hosszútávú működés érdekében.

Visszaadjuk
a laptopot

A javítás végeztével felvesszük Önnel a kapcsolatot, és megbeszéljük laptopjának visszajuttatási módját. Minden javításra minimum 6 hónap alkatrész- és munkagarancia jár.

Notebook, laptop alaplap javítás saját elektronikai laborunkban

Történetünk

Rövid, de elengedhetetlen technikai áttekintés
a laptopok belvilágáról

Kezdetek

Sajnos igen gyakori a laptopok esetében, hogy az alaplappal vagy az alaplapon van a gond. Az elmúlt pár évtizedben sokat változott a számítástechnika. A teljesítmény sose látott magasságokba emelkedett.
Hogyan érinti ez a laptopok világát?
A termékciklusok régebben hosszabbak voltak, tovább is tesztelték őket a jelenleginél egyszerűbb gyártástechnológiának köszönhetően, kisebb hibalehetőséget rejtett magában.

Fejlődés

A versenynek és a fejlődésnek köszönhetően egyre nagyobb teljesítményt egyre kisebb helyen (egyre olcsóban is) kell megoldani. Sokkal több a rejtett hiba is, ami csak a felhasználóknál derül ki.
Laptopoknál még nagyobb a kockázat, mivel kevesebb helyen, rosszabb hűtés mellett, és asztali társaikhoz képest igen aktív (mozgatás, rezgés, külső behatások feszülés stb.) életet élnek.

Laptop, notebook alaplap hibajelenségek a gyakorlatban

A következő gyakori laptop, notebook hibák jelentkeznek a gyakorlatban, amik alaplap hibákra adnak okot:

Közelgő laptop alaplap meghibásodására utaló jelek:

Ha az alábbi tüneteket észleli laptopján, azonnal készítsen az adatairól biztonsági másolatot!

Galéria

A laptop alaplap javítások saját elektronikai laborunkban töténnek

Tartós, megbízható, precíziós eszközök megléte elengethetetlen az alaplapok minőségi javításának szempontjából. Mi ezekkel nem csak oldalalainkon (facebook, weboldal), hanem valóban rendelkezünk. Győződj meg erről személyesen szervizünkben.

További előnyeink:

Jelenleg Vecsésen fogadjuk a meghibásodott laptopokat, notebookokat:  Szervizünk elérhetőségét itt találod. 

Ha távol laksz tőlünk, akkor háztól-házig szolgáltatásunkat javasoljuk.

  • Laptop alaplap javítások, egyéb panelek javítása elektronikai laborunkban. Szakszerűen, gyorsan és gazdaságosan.
  • Kisebb vezérlő IC-k cseréje pl. hálózati kártyák, hangkártyák stb.
  • Tápkör problémák javítása, ha nem kapcsol be a gép, vagy nem tölti az akkumulátort, vagy akkumulátorról működik, de külső áramforrásról nem, tápcsatlakozó gondok.
  • Alaplapi csatlakozók cseréje, LAN, USB, JACK dugók, DSUB vagy DVI videókimenetek stb.
  • Zárlatok javítása, egyes fóliazárlatok kivételével.
  • Komolyabb tokozású IC-k cseréje (pl. BGA), északi hidak, déli hidak, videókártyák (VGA, videó, videókártya) vezérlők
  • Különböző folyadékkal leöntött laptopok speciális tisztítása

Leggyakoribb kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Hol található meg a szerviz?

Üzletünk és szervizünk Vecsésen található meg, de az ország teljes területéről várjuk a laptopokat! Ha távol laksz tőlünk, akkor háztól-házig szolgáltatásunkat javasoljuk.

Biztosan meg lehet javítani?

Sajnos nem biztos. Előállhatnak olyan hibák, amik vagy nem javíthatóak, vagy csak olyan magas költséggel, ami már nem éri meg.

Megéri javíttatni a laptopomat?

A tapasztalatunk szerint, ha már elérte egy általános laptop kora a 8 évet, akkor már a javítási költség meg is haladhatja, egy legalább olyan minőségű, ha nem jobb használt laptop árát.

Beszámíttathatom a nem javítható laptopomat?

2015-től gyártott laptopok esetében, a laptop hibájától függően beszámítjuk használt laptop vásárlása során, vagy bevizsgálás után egyedi ajánlatot tudunk adni megvételre.

Érdemes szervizbe vinnem, ha egy ismerős megcsinálja?

A legtöbb esetben érdemes szervizbe vinni a hibás laptopot! Egy laptop javításához szakértelemre és tapasztalatra van szükség, különben nagyon könnyű kárt okozni egy laptopban, ami magasabb költséget eredményez. pl.: a mai laptopok műanyag részei nagyon könnyen eltörhetnek, de egy kábel is elszakadhat a nem megfelelő szétszerelés következtében.